Queerseminariet: Arne Nilsson

Datum: 22 maj 2017 16:00 - 22 maj 2017 18:00
Plats: Sal D4110, Södra huset, korridoren mellan D- och E-huset på plan 4

Bög i folkhemmet - Arne Nilsson, docent i sociologi vid Göteborgs Universitet berättar om sin nya memoarbok.

Bög i folkhemmet

Arne Nilsson talar om sin nya memoarbok, Bög i folkhemmet (2016). I boken berättar han sin egen historia om hur det var att växa upp som (blivande) bög och klassresenär i en arbetarfamilj under efterkrigstiden i Göteborg. En tid då folkhemmet byggdes upp och många fick det materiellt bättre, samtidigt som homofobin var stark och många homosexuella tvingades att leva dubbelliv.

Arne Nilsson är docent i sociologi vid Göteborgs Universitet. Han har ägnat en stor del av sin forskningsgärning åt homo- och queeraspekter av storstads- och arbetsliv.

Queerseminariet är ett tvärvetenskapligt seminarium knutet till genusvetenskapen vid Stockholms universitet, verksamt sedan vårterminen 1996. Det behandlar humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning med kritiska perspektiv på heteronormativitet. Seminariet är öppet för alla intresserade, oavsett akademisk nivå eller tillhörighet.

För mer information, tips och synpunkter, eller för att bli uppsatt på vår mejllista hör av er till: Elin Abrahamsson (elin.abrahamsson@gender.su.se) eller Fanny Ambjörnsson (fanny.ambjornsson@gender.su.se).