Registrering på webben

Webbregistreringen till höstens kurser är öppen från och med torsdagen den 10 augusti till och med midnatt torsdagen den 17 augusti. Missad registrering innebär att du förlorar din plats och måste ansöka på nytt via Antagning.se. (Kurser som börjar senare än terminsstarten den 28 augusti kan ha andra registreringsdatum. Se ditt välkomstmejl för närmare information.)

Mot nya studier. Foto: Henning Brüllhoff.
Mot nya studier. Foto: Henning Brüllhoff.

Gör såhär för att webbregistrera dig:

1) Aktivera ditt universitetskonto här: Aktivera universitetskonto. Observera att du kan hoppa över detta steg om du tidigare studerat vid Stockholms universitet och har ett aktivt universitetskonto.

2) När du aktiverat ditt konto loggar du in på studentportalen Mitt universitet och klickar vidare på Mina studier - Mina kurser. Där kan du se vilka kurser du är antagen till och registrera dig på dem. Observera att vi inte har något upprop! När du väl registrerat dig kan du inte förlora din plats.

När du är registrerad på kursen får du också tillgång till Mondo där viktig information om din kurs publiceras (gäller de kurser där webbtjänsten används). Du hittar Mondo via studentportalen Mitt universitet.

Antagen med villkor/problem med registreringen?

Om du blivit antagen med villkor eller av någon annan anledning inte kan registrera dig på webben måste du kontakta kursadministratören mejlledes under kursens registreringsperiod (se välkomstmejlet) för att inte förlora din plats!

Är du reservplacerad?

Om du är reserv och kan komma ifråga för en utbildningsplats kommer du att bli kontaktad inför kursstart, vanligen via e-post eller telefon. Erbjuds du en plats kommer vi att behöva svar med kort varsel, därför rekommenderar vi att du under denna period kontrollerar din mejl dagligen. Kolla även din antagningsstatus på Antagning.se . Vi har inga reservupprop. Om du en vecka efter kursstart fortfarande inte har fått besked innebär det att du inte kunnat erbjudas en plats. Observera att vi använder oss av de kontaktuppgifter som du angivit på Antagning.se.

Har du gjort en sen anmälan?

De flesta av våra utbildningar är öppna för sen anmälan. Har du gjort en sen anmälan placeras du automatiskt på reservplats. Besked om plats kan eventuellt inte ges förrän vid kort innan kursstarten (se ovan för vad som gäller för reserver).

Mer information

För mer information, exempelvis angående möjligheten att få studentbostad, kontaktuppgifter till våra kursadministratörer och vägledning vid studier med funktionsnedsättning, vänligen följ länkarna nedan.