Lisa Käll är en av årets stipendiater inom programmet Teaching Sabbatical som organiseras av STINT, Stiftelsen för internationalisering av högre utbildning och forskning. Programmet ger universitetslärare som brinner för undervisningsfrågor möjlighet att tillbringa en termin vid ett av STINTs partnerlärosäten, med syfte att bidra till pedagogisk förnyelse vid institutionen och lärosätet hemma i Sverige.

Lisa Käll.

Lisa Käll kommer att tillbringa hösten vid institutionen Sexuality, Women's and Gender Studies på Amherst College i USA, där hon kommer att ge kursen ”Feminist philosophy; subjectivity, embodiment, and situatedness” som hon tagit fram specifikt för sin vistelse där.

— Det blir spännande att undervisa i en klassisk liberal arts-miljö, en av de äldsta i USA. Det känns också kul att få undervisa på sin egen forskning, säger Lisa Käll, som nyligen kom hem från ett veckolångt besök på Amherst för att lära känna institutionen och förbereda inför hösten.

Amherst College ingår i det så kallade Five College Consortium, där fem lärosäten som ligger nära geografiskt samarbetar och erbjuder antagna studenter att läsa kurser även vid de andra lärosätena.

— Jag ser fram emot att få förståelse för hur den typen av pedagogiska samarbeten fungerar och få idéer om hur vi skulle kunna samarbeta kring kurser på ett liknande sätt med lärosätena i Stockholms-området, säger Lisa Käll.

STINT har totalt beviljat 14 universitetslärare stipendium för årets omgång av Teaching Sabbatical. Lisa Käll är en av tre lärare som nominerades av Stockholms universitet och den enda som beviljades stipendium.

Mer information

Läs mer om Lisa Käll här

Läs om STINTs Teaching Sabbatical

År 2017 blev Lisa Käll utsedd till Årets lärare vid humanistiska fakulteten