Den 19 februari inleds temat med kursen FEME, Feminist Epistemology and Epistemology som följs av två versioner av KREA, Kreativt akademiskt skrivande. Totalt har 48 (!) doktorander antagits till vårens kurser. Till FEME har även 8 doktorander från Aten, Madrid och Prag antagits via CIVIS-samarbetet som SU har med europeiska universitet.  

Medverkande lärare på FEME är Lena Gemzöe och Lisa Käll från genusvetenskap, Fataneh Farahani, etnologi, Anna Petronella Foultier och Åsa Carlsson, Filosofiska institutionen, SU. Vidare gästas kursen av Kath Browne, professor i geografi på University College Dublin och redaktör för antologin Queer methods and methodologies (kurslitteratur) som kommer att tala på det temat och även om sitt pågående ERC-projekt Beyond dichotomy. Gästföreläsningen kommer att vara öppen för doktorandnätverket.

KREA ges i en svensk version av Maria Margareta Österholm, genusvetenskap, SU och en engelsk version av Kim Silow Kallenberg, Umeå Universitet, med viss tonvikt på den  etnografiska traditionen av skrivande.