Emilia Vendin Foto Niklas Björling
Emilia Vendin. Foto: Niklas Björling.

Vilka är dina arbetsuppgifter?

Som amanuens hjälper jag bland annat till med olika bokningar och beställningar som institutionens medarbetare behöver. Jag arbetar även med tentamensutlämning och arkivering, samt några andra administrativa sysslor.

En anställning som amanuens innebär ju i regel att man studerar samtidigt. Vad läser du, och hur kommer det sig att du valde det ämnet?

Jag läser genusvetenskap här på Stockholms universitet. Jag har ett personligt intresse kring frågor om jämställdhet och tycker att genusvetenskap är ett viktigt ämne som går att applicera på alla nivåer i samhället.

Hur går det att kombinera arbete och studier tycker du?

Eftersom jag arbetar och studerar på samma institution fungerar det väldigt smidigt. Jag har ju båda nära till hands, så att säga. Men såklart krävs det också att jag är strukturerad och planerar mina studietimmar.

Om du jämför din syn på universitetet som student med den inblick ”bakom kulisserna” du nu fått som anställd, är det något särskilt du reflekterat över eller överraskats av?

Som student ser du inte riktigt vad som sker ”bakom kulisserna”. Du koncentrerar dig mest på att klara dina egna studier. Men som anställd har jag fått insyn i flera olika slags uppgifter som finns på institutionen. Det gäller inte bara lärarnas arbete utan även administrativa processer, som till exempel hur kursutvärderingarna fungerar. En glad upptäckt är också alla trevliga personer som jobbar här!

Finns det något dina nya kollegor inte vet om dig, men som du tycker att de borde känna till?

Jag är skicklig på hår och frisyrer, agerar frisör åt många av mina kompisar och har flera års erfarenhet av att fixa vintage-håruppsättningar!