Lisa Raeder

Vad fick dig att välja just ERG som arbetsplats?

Egentligen har jag länge varit intresserad av att arbeta på ERG, men det var i samband med diskussioner i studentrådet om hur vi kunde skapa bryggor mellan institutionen och dess studenter som idén om en amanuenstjänst uppstod. Jag tyckte att det lät som något för mig och sökte tjänsten.

Vilka är dina huvudsakliga arbetsuppgifter?

Mina huvudsakliga uppgifter är tentautlämning och kompendiehantering, men jag fungerar lite som en allt-i-allo för administrationen så uppgifterna varierar.

Amanuens är ju en lite speciell anställningsform. Hur tycker du det går att kombinera arbete och studier?

Bra! Jag har alltid arbetat vid sidan av studierna och personligen tycker jag att det är skönt att variera studier med annat.

Är det något som förvånat dig nu när du fått se institutionsarbetet ”inifrån” så att säga?

Inte direkt faktiskt, men det har varit väldigt roligt att få en större inblick i hur institutionen fungerar. Lite överraskande har det kanske också varit att se hur många olika saker folk på institutionen sysslar med. Som student ser en bara en liten del.

Finns det något dina nya kollegor inte vet om dig, men som du tycker att de borde känna till?

Ja du, borde och borde. Men jag kom på tredje plats i Swedish Aeropress Championship 2013, en tävling i kaffebryggning. Det är ju lite kul.