Studievägledning pågår
Studievägledning pågår. Foto: Eva Dalin

Som studievägledare har du en viktig roll i utvecklingen av institutionens utbildningsverksamhet. Du arbetar aktivt med institutionens utbildningsutbud avseende kurskatalog och antagning. Du samordnar våra kandidat- och masterprogram, välkomnar och introducerar studerande, följer upp studieresultat och bereder studentärenden av olika slag. En stor del av ditt arbete kommer att vara studievägledning och information kring institutionens kurser och program till befintliga och presumtiva studenter, i samarbete med universitetets centrala studievägledning och Studentavdelning. Du är institutionens internationella koordinator och administrerar institutionens avtal och våra inresande och utresande; både studenter och institutionens lärare, forskare och administrativa personal. Du är sammankallande i studieadministrativa frågor och driver vårt kontinuerliga utvecklingsarbete gällande rutiner och processer inom det utbildningsadministrativa området. Andra administrativa uppgifter kan förekomma.

Kvalifikationer

Högskoleutbildning och erfarenhet från liknade arbetsuppgifter, gärna från universitetssektorn. Du har god förmåga att förmedla information och du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Du behöver ha god social kompetens och trivs med att knyta många nya kontakter. Du kan arbeta självständigt i att planera och strukturera dina ansvarsområden och du har god förmåga till samarbete med både den administrativa personalen samt lärarpersonal. Du är flexibel, lösningsorienterad och har ett stort intresse av att utveckla rutiner och processer. Erfarenhet av de studieadministrativa systemen LADOK, NyA, SISU samt kännedom om universitetets organisation är meriterande. Mycket stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor

Anställningen avser heltid och gäller tills vidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde snarast.

Klicka på länken nedan för att komma till annonsen!