Gustav Larsson
Gustav Larsson

Varför valde du den här utbildningen?

Av flera orsaker. Framför allt är jag intresserad av religion, människor och kultur. Sedan tyckte jag att den här utbildningen hade ett upplägg som passade mig bättre än motsvarande utbildning i Uppsala. Dessutom bor jag i Stockholm.

Vilka förväntningar hade du på din utbildning innan du började studera?

Jag ville lära mig om de specifika religionerna. Jag var ute efter just religionshistoria, snarare än den religionsvetenskap som finns i Uppsala.

Hur trivs du med studierna?

Jag trivs jättebra, både med ämnet och föreläsarna.

Är det något du fått lära dig som varit särskilt intressant?

Jag har blivit mer medveten om de folkliga aspekterna av religion. Religion är inte bara skrifterna och böckerna, det har lärarna varit bra på att förmedla.

Har du någon favoritplats på universitetet?

Jag tycker mycket om den omgivande naturen. Det är så lätt att ta en promenad här. Sedan trivs jag även bra på biblioteket.

Vad skulle du vilja säga till en gymnasieelev som funderar på att börja läsa religionshistoria vid Stockholms universitet?

Om man är intresserad av ämnet bör man läsa mer än bara grundkursen. Den första terminen ger en bra grund, men det är mycket information som ska in på kort tid. Redan den andra terminen finns det större möjlighet till mer självständiga studier.

Vad har du för framtidsplaner?

Jag vill fortsätta så länge jag kan inom ämnet och skulle gärna vilja bli expert på en religion. Det vore roligt att forska eller arbeta med religionshistoria på något annat sätt.