Karin Lind
Karin Lind

Varför valde du den här utbildningen?

Religionshistoria har egentligen alltid fascinerat mig. Det finns ett stort intresse för religion i min familj, så det har varit ett givet samtalsämne hemma. Sedan var också Dan Browns böcker populära i samma veva som jag skulle välja ämne, jag älskade dem som 18-åring och ville hålla på med samma saker som huvudkaraktären Robert Langdon gjorde i böckerna.

Vilka förväntningar hade du på din utbildning innan du började studera?

Jag tänkte att jag skulle få en bred bas. Samtidigt hoppades jag kunna nörda ner mig i mina egna intressen; stormaktstiden, medeltiden, kristendomen i Europa runt reformationen och häxprocesserna.

Hur trivs du med studierna?

Jag trivs jättebra. Det är inte jättesocialt med kåranda och så som hos juristerna exempelvis, men det passar mig bra.

Är det något du fått lära dig som varit särskilt intressant?

Det har varit jätteintressant med masterkursen och väldigt spännande att få gå på de högre seminarierna tillsammans med lärarna. Extra roligt har också varit att få djupdyka i ämnet i samband med uppsatsen.

Har du någon favoritplats på universitetet?

Jag har hängt en hel del vid gruppborden längst in i biblioteket. Där sitter man själv men ändå tillsammans med andra. Sedan gillade jag också religionshistoriska avdelningens egna lilla bibliotek som fanns förut på plan 5 i B-huset. Där satt man mitt ibland alla böcker vi läste på kurserna.

Vad skulle du vilja säga till en gymnasieelev som funderar på att börja läsa religionshistoria vid Stockholms universitet?

Att religionshistoria inte är så smalt som man skulle kunna tro, utan i själva verket ger en bred bas att stå på. Ämnet har många beröringspunkter med andra ämnen, och dessutom lär man sig ett humanistiskt hantverk.

Vad har du för framtidsplaner?

Högsta drömmen är att få forska. Om jag inte kommer in på forskarutbildningen på en gång så får jag väl helt enkelt jobba som lärare tills jag gör det.