Har du skrivit en godkänd uppsats på minst kandidatnivå vid Institutionen för etnologi, religionshistoria och genusvetenskap? Då kan du publicera den i universitetets DiVA-portal. DiVA är ett öppet elektroniskt arkiv med syfte att erbjuda forskare och studenter ett enkelt sätt att göra sin forskning synlig, tillgänglig och sökbar.

Publicera din uppsats i DiVA - lathund

 1. Logga in i DiVA med ditt universitetskonto och lösenord: http://su.diva-portal.org/login
   
 2. Välj ”Lägg till publikation / Ladda upp filer”
   
 3. Välj publikationstyp: Studentuppsats (examensarbete) och klicka på fortsätt.
   
 4. Nu kommer du till ett formulär där du ska fylla i uppgifter om dig själv och din uppsats. Alla fält markerade med en röd asterisk måste fyllas i och du ska även fylla i nyckelord och klistra in uppsatsens abstract. Ytterligare instruktioner finns i webbformuläret.

  - Välj organisation: Stockholms universitet -> Humanistiska fakulteten - > Institutionen för etnologi, religion och genusvetenskap -> och därefter antingen etnologi, religion eller genusvetenskap.
  - Välj antal poäng uppsatsen motsvarar. Kandidat och magister är 15 hp, master är 30 hp.
  - Skriv in år. Det är året den termin du skrev uppsatsen som gäller. 
  - Välj nationell ämneskategori: etnologi (ligger under ”övrig humaniora”), genusstudier (ligger under ”övrig samhällsvetenskap”) eller religionshistoria.
  - Fyll i handledarens samt examinatorns namn. Examinatorn är den som satte ditt betyg.
   
 5. Du har nu fyllt i alla nödvändiga uppgifter om din uppsats. Tryck fortsätt.
   
 6. Nästa steg är att ladda upp uppsatsen som pdf. Välj fulltext i första rullmenyn och låt application/pdf stå kvar i den andra. Den version av uppsatsen som du laddar upp för publicering ska vara den senaste godkända/examinerade versionen.
   
 7. Tryck fortsätt och välj Skicka in.
   
 8. Nu kommer institutionens DiVA-administratör att kontrollera är din uppsats är godkänd för publicering. Uppsatsen blir inte sökbar omedelbart utan först efter att den har granskats.
   
 9. När din uppsats publicerats blir den sökbar på nätet. Det betyder att det dels går att hitta uppsatsen om du söker direkt i DiVA-portalen men även att den blir sökbar via Google, Libris Uppsök och på www.uppsatser.se.
   

Sök uppsatser vid ERG

Vill du söka efter uppsatser som publicerats vid ERG tidigare? 

Uppsatser i etnologi

Uppsatser i religionshistoria

Uppsatser i genusvetenskap