Galina Ananieva. Foto: Henning Brüllhoff.

Vad gjorde du innan du började hos oss?

Jag har jobbat på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm både inom den centrala förvaltningen och som studiehandläggare på en institution.

Vilka är dina arbetsuppgifter på ERG?

På ERG kommer jag framför allt att ha ansvar för administration av forskarutbildningen, samt av kurser i religionshistoria.

Vad tycker du är viktigast med ditt jobb?

Det viktigaste för mig är att ge bra service till studenter och lärare och se till att administration inte blir något som krånglar till det, utan istället underlättar den övriga verksamheten. Det är också viktigt att säkerställa att alla processer går rätt till.

Vad fick dig att välja just ERG och Stockholms universitet som arbetsplats?

Stockholms universitet är Sveriges största lärosäte; jag ville prova på att jobba här för att utvecklas i min roll och utmana mig själv lite grann.

Finns det något dina nya kollegor inte vet om dig, men som du tycker att de borde känna till?

Jag är språklärare i grunden. Konst, musik och teater har alltid funnits i mitt liv. Nu försöker jag lära mina två söner det jag själv älskar, som till exempel att spela olika musikinstrument, kunna tolka Kandinskys målningar eller läsa Tjechov i original.