Evelina Thåqvist. Foto: Henning Brüllhoff.

Var arbetade du innan du började hos oss?

Jag kommer närmast från Historiska institutionen här på Stockholms universitet. Där har jag bland annat biträtt studierektorer, arbetat som internationell koordinator, samt väglett institutions studenter.

Vilka kommer dina arbetsuppgifter att vara på institutionen?

I tjänsten som administrativ studierektor kommer jag att arbeta som ett stöd mot studierektorerna i de olika ämnena, samt vara ett stöd till den administrativa gruppen vid institutionen.

Vad tycker du är roligast och viktigast med ditt jobb?

Jag sätter stort värde på den servicefunktion som tjänsten innebär. Jag ser fram emot att få arbeta mot stora delar av institutionen och med varierande arbetsuppgifter.

Har du någon tidigare koppling/relation till institutionen eller våra ämnen?

Historiska institutionen och ERG samarbetar bland annat kring flera utbildningsprogram på grundnivå, och därigenom har jag haft kontakt med några av institutionens medarbetare sedan tidigare. Detta har också medfört att jag redan har en ganska bra koll på institutionens utbud av kurser och program.

Finns det något dina nya kollegor inte vet om dig, men som du tycker att de borde känna till?

Mina främsta intressen är egentligen berg och bakelser. Jag spenderar stora delar av min lediga tid med att springa, cykla eller åka skidor uppför och utför, allra helst i de jämtländska fjällen.